Beiratkozás a 2021/2022-es tanévre

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ! 

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozásra nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezés:

 1. Elektronikus, online formájára április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztülhttps://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

 

 • Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát.

 

 • Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

 

 • Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

 

 • Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

 

 1. Indokolt esetben, a beiratkozás a lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet  április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

 

       Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

 • Ha személyesen szeretné beíratni gyermekét, akkor kérem, ezt április 14-ig jelezze felénk telefonon.
 • Csak az előre megadott, előre egyeztetett időpontban az egészégügyi előírásnak megfelelően lehet bejönni az iskolába személyesen, s akkor megtörténhet a beíratás.
 • Helyszín: Pilinszky János Általános Iskola Nyúl, Jókai u. 21.(Megközelíthető a belső parkoló felől. Az udvari parkoló a dolgozók részére van fenntartva, kérem, ne használják!)
 • Mit kell hozni a beíratáshoz? (elektronikus jelentkezésnél is ezekre az adatokra lesz szükség)
 • gyermeke születési anyakönyvi kivonata
 • szülő személyigazolványára, lakcímkártyája
 • gyermeke TAJ száma
 • tanulóbiztosításra pénz (önkéntes)
 • szülők elérhetősége (telefon, email címek)
 • tanuló OM száma (óvodától lehet elkérni)
 • óvoda, mint intézmény OM száma

 

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

 

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika oktatást igényel.

 A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

 

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

Reméljük, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére is zökkenőmentessé tudjuk tenni a beíratást. Bízom megértő együttműködésükben!

 

Tekintsék meg az iskolát bemutató KISFILMET!

A leendő első osztályos tanító nénik BEMUTATKOZÓ és az ÍGY TANÍTUNK MI című filmje.

 

További elérhetőségeink:

Hétfőtől péntekig 8.30 és 15.30 között az alábbi telefonszámokon:

96/364-046

20/589-25-09

www.pilinszky.nyul.eu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kérem, tájékozódjanak iskolánk honlapjáról, de ha bármilyen kérdésük van, szívesen állunk rendelkezésükre!

Jó egészséget kívánok!

 

 

Nyúl, 2021. 04. 05.                                                                    Tisztelettel:

 

                                                                                          Győriné Csendes Gyöngyi

                                                                                                  intézményvezető