Európai Diáksport Napja

Iskolánk szeptember 23-án tartotta az Európai Diáksport Napját, melyre kirándulással, túrázással egybekötött sportos versenyfeladatokat szerveztünk a Bakonyban. Különvonatot igényeltünk, így a javasolt pénteki nap helyett csak erre napra tudott a MÁV szerelvényt biztosítani. Iskolánk 2-8. évfolyamos tanulói utaztak és vettek részt a sportversenyeken, az 1-2. évfolyamosok helyben, Nyúl községben túráztak és oldottak meg játékos sportfeladatokat...

Vonattal 260 tanuló, és 15 kísérő tanár és osztályfőnök utazott Vinye, illetve Porva megállóhelyig. Az alsó tagozatos tanulók kísérőikkel Porvától túráztak vissza Vinye felé. A pihenőhelyeknél a kisdiákok játékos ügyességi feladatokat oldottak meg.

A felső tagozatos tanulók Vinyétől kb. 4 km-re lévő Ördög-rétre túráztak a Cuha-patak akadályokkal teli medrében. A patak szinte teljesen ki volt száradva, így mindenki száraz lábbal érkezett meg az Ördög-rétre. Kis pihenő és frissítés után hamarosan elkezdődött az osztályok közötti sportvetélkedő. Az osztályoknak a sportfeladatok előtt egy-egy rejtvényt, tesztet kellett megoldaniuk a Bakonnyal kapcsolatban és csak utána indulhattak a teljesíteni a kitűzött sportfeladatot. A váltó- és sorversenyeken osztályonként 10 fő vett részt. A különböző feladatoknál cserélődtek a tanulók, így az osztály minden tagja megmérethette magát legalább egy versenyszámban.

Remek hangulatú, izgalmas és komplex versenyeket láthattunk, melyeket a tanulók is nagyon élveztek. Az első három helyezett osztály tanulói díjazásban részesültek, de minden diák kapott egy kis ajándékot.

Visszafele már kissé elfáradva bandukoltunk Vinye állomásra, ahol újra egyesült az iskola apraja nagyja. Tarjánpusztán egy hosszabb várakozásra kényszerültünk a menetrendszerint közlekedő járatok miatt. Ezt az időt is hasznosan töltöttük, az állomás melletti kis téren kötélhúzó versenyeket rendeztünk a felsős osztályok között. Óriási hangulatban, hangos szurkolás mellett zajlottak a versenyek.

Úgy gondolom iskolánk méltón „ünnepelte meg” az Európai Diáksport Napját.