Intézkedési terv kiegészítése

Az EMMI 2020. 09. 08-án kiadott miniszteri utasítás értelmében az alábbiakban egészült ki az iskola járványügyi intézkedési terve:

A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja.

Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmény működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt. Kérjük a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe.

Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.

Az őszi úszásoktatást fel kell függeszteni a köznevelési intézményekben, és tavaszra vagy későbbi évfolyamokra kell átütemezni.

 

Csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.

 

 Az intézkedés azonnal hatállyal életbe lép.

Továbbra is kérem szíves együttműködésüket!

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

 

Nyúl, 2020. 09. 08.                                                  Győriné Csendes Gyöngyi

                                                                                               intézményvezető sk.