Könyvtárlátogatás, könyvtári óra

„Nem lehet olyan életünk, hogy ne legyen napi fél óránk olvasni. (…) Ennyinek kell lenni.” (Dragomán György)

Bár az olvasás világnapja 1965 óta szeptember 8., mi igyekszünk a tanév minden egyes napján – és még azon is túl – az írás-olvasás fontosságára felhívni a figyelmet, hiszen ez a tanulás alapja...

Az olvasás világnapja a negyedik évfolyamon olvasás hetévé szélesedett, melynek záróprogramjaként településünk dr. Csendes Béla Községi Könyvtárában tettünk látogatást. Itt Bellovicsné Patai Terézia könyvtárvezető kalauzolta a gyerekeket. Teri néni, hosszú időt gyerekek között eltöltő tanító néniként az életkorukat figyelembe véve beszélt a névadóról, a kölcsönzés szabályait ismertette, bemutatta a könyv részeit, képet kaphattak a könyvek rendszerezéséről, láthattak kölcsönzőjegyet, könyvkatalógust, megismerhették a helyiségeket, sőt, aki kedvet kapott, be is iratkozhatott, rögtön kölcsönözhetett könyvet is. Kedvükre nézegethették a gyermekeknek szóló rész könyveit, az asztaloknál olvasgathattak, beszélgettek a könyvekről, együtt szemlélgették az érdekes atlaszokat.

Nagyon jól érezték magukat, sok új ismerettel gazdagodtak, újabb lépést tettünk az olvasás megszeretése (megszerettetése) felé, hiszen  „az olvasás segít élni, életben maradni, növeli az empátiát, a másik ember és a világ megértését.” –írta Vekerdy Tamás.

A könyvtárlátogatásról készült fotók megtekinthetők a GALÉRIÁBAN.

Veronika néni, Bea néni