Közös ünneplés 1956. október 23-a tiszteletére

2023. október 20-án iskolánk is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról. A tornaterem megtelt iskolánk diákjaival, a község meghívott vezetőivel, a Nyúli Polgári Kör tagjaival és az érdeklődő szülőkkel.

A műsor hangulatos, őszi díszletét Kóródi Anett készítette. A műsort, amit Orossné Pohárnik Jolán állított össze, iskolánk 6.a-s diákjai adták elő. A jelenetek azoknak az 56-os hősöknek állítottak emléket, akik az életükkel fizettek azért, mert szót emeltek, fegyvert ragadtak az elnyomás és a fojtogató diktatúra ellen. A színpadon megelevenedett a korszak börtönvilága, az ítélethirdetések igazságtalansága. Az irodalmi szövegeket, versrészleteket a háttérben korabeli képek illusztrálták. Az októberi eseményeket egy rövid videón keresztül, narrátorok segítségével mutatták be.

További fotókért kattintson a képre!

A műsort hangulatos aláfestő zenék és az énekkar nótái színesítették. Az iskolai kórust Spissichné Gesztesi Zsófia vezényelte. Az idén is megtisztelt bennünket jelenlétével Kara Ákos országgyűlési képviselő úr, aki a műsor után beszédet mondott. Ünnepségünk a község főterén folytatódott. Az iskolát képviselő diákok, pedagógusok és a megjelent vendégek a hagyományokhoz híven, közösen vonultak az 56-os emlékműhöz, ahol a Borbarát Dalkör és a Nyúli Falukórus közös előadását hallgathattuk meg. Ezután sor került a közös koszorúzásra és a gyerekek is elhelyezték az emlékezés gyertyáit az emlékmű lábánál. Méltóságteljes megemlékezésünket a Szózat közös eléneklése zárta le.

A cikkben szereplő fotókat és a Galériában lévő utolsó hét fotót Krizsán Csaba készítette