Mesekertészek a Sudár Birtokon

Hogy hol található a türkizkék varázslatban tündöklő Aranyalma Mesekert?

Nem, nem kell táltos paripára pattannod, varázsszőnyegen sem kell elrepülnöd az Óperenciás tenger partjáig. Az Üveghegyre sem kell felmásznod, sőt a Sokorón inneni, Nyúlon túli Lila-hegyet is magad mögött kell hagyni...

Elég, ha a hétmérföldes csizmát a lábadra, vagy hatszázhatvanhatlovas hintautód kerekeikre húzod, hamuban sült pogácsával teli batyudat a válladra veted…és világgá indulsz…szerencsét próbálni, vagy legalább mesekertben aranyalmát keresni, titkos utakon bóklászva, csobogó patakon átkelve házikókban megbúvó meséket keresni.

Nekünk, nyúliaknak, úgy tűnik, mintha az égigérő paszulyon másznánk, míg keresztülverekedjük magunkat a vaskakas 750 éves városán. Ám ha legyőztük a sok háromfejű és háromszemszínű (piros-sárga-zöld) sárkánylámpást, máris ott állunk a… hol is?... ahol a kis kurtafarkú malac túr, de legalábbis a nagy, vén és hosszan hullámzó Duna építi Ezer Sziget Országát (ahogy Timaffy Laci bácsi nevezte)… nos ennek a kapujában Győrújfalun.

Napsütésben, holdvilágnál, csillagösvényen sudár jegenyefát ha kerestünk volna, biztosan találunk…

A Sudár Birtokot nem kerestük, az újfalui iskolán túli ezüstréten át aranyfonal vezetett oda bennünket… A kacsalábon forgó gyémántkastély beleolvad az utca többi háza közé… Azt csak az látja annak, aki a ceruzát, ecsetet, filctollat, zsírkrétát úgy meg tudja bűvölni kezével, hogy a fejében születő színek, formák, foltok, vonalak kesze-kuszaságából a saját mesekertje bukkan elő, amin talán még ő maga is elcsodálkozik, de leginkább Mesekert királynője, és hű alattvalói.

Az én mesekertem címmel meghirdetett rajzok viadalára iskolánkból sokan jelentkeztek hercegek, grófok, nagykalapú tótok, válogatott szegénylegények, legfőképpen a törpe és óriás tagozatának diákjai, szebbnél szebb művekkel. Anett és Dorottya tündértanár nénik szárnyakat varázsolva rájuk április elején útjukra bocsájtotta őket.

Az 1366 beérkezett rajz közül 36-ot részesült jutalomban. A szervezők elmondták, hogy iskolánkból volt a legtöbb díjazott.

Nagy örömünkre Mesekert királynője négy nyúli diákot is jutalomban részesíthetett a húsvét hétfő délutánján megrendezett programon:

  • Szabó Ágnes 2. B; (Kiss Auguszta)
  • Ivanik Dávid 3. A, (Hegedüs Dorottya)
  • Mile Tamara 5.A (Kóródi Anett)
  • Farkasházi Dorka 5. B (Kóródi Anett)

A rajzpályázat fődíja az Aranyalma Mesekertbe szóló belépő, melyet sorsolással döntöttek el. Ezen Lukács Levente 1.A osztályos tanulónk nevét húzták ki, aki szintén rajzba álmodta mesekertjét. Így Szandi néni egy napos kiránduláson vesz részt osztályával Győrújfalun.

Gratulálunk díjazottjainknak!

…és nem utolsósorban gratulálunk a szervezőknek a gyermekszívhez közelálló verseny kitalálásáért, színvonalas megszervezéséért, lebonyolításáért, az értékes ajándékokért, az élményekért…

De legfőképpen a mesék, kiváltképp Timaffy László munkásságának, a Szigetköz kincseinek őrzéséért…

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, járjon/kattintson utána:

https://www.facebook.com/aranyalmamesekert

Fotók a GALÉRIÁBAN

Képek: szülők, Szabó Bea, Szöveg: Szabó Bea