A „Titkok kamrája” kitárja kapuit

A Pécsi Meszesi Általános Iskola februárban hirdette meg háromfordulós olvasóversenyét. A verseny középpontjában Harry Potter varázsvilága állt, a feladatok a második kötetre, a Harry Potter és a titkok kamrája című regényre épültek. Iskolánk egy háromfős csapattal, a Szabad Manókkal indult a versenyen. A csapat tagjai:

Oross Enikő, Siklósi Bori és Tóth Elena 6. osztályos tanulók voltak, akik feketeöves rajongói a hétkötetes sorozatnak. Az első és a második fordulót online és írásos formában bonyolították le. Felkészítőjük Orossné Pohárnik Jolán tanárnő. Először egy-egy online szabadulószobából kellett kijutnia a lányoknak, a megoldásokból fontos információkhoz jutottak a fordulók második részének megoldásához. Az első körben rejtélyes feladványokat kellet megoldaniuk, a második fordulóban pedig meg kellett alkotniuk a saját roxforti házukat, annak minden attributumával: a ház alapítója, kísértete, színei, címere, verse, stb. együtt. Az országból összesen 70 csapat jelentkezett a versenyre. A Szabad Manók a 4. helyet szerezte meg az első két forduló után, így május 30-ra meghívást kaptak a pécsi iskolából, hogy a helyszínen egy izgalmas harmadik fordulóban, élőben is összemérhessék tudásukat a gyerekek. A harmadik kör előtt egy egyperces videóban mutatkoztak be a lányok. A videó elkészítésében Nebehaj Tímea segítette a csapatot. A videót ITT lehet megtekinteni. 30-án aztán jelmezbe bújtak a lányok, és elindultak a versenyre. A helyszínen 15 állomáson kellett 5-5 percben interaktív, játékos feladatokat megoldaniuk.

A verseny után, amíg a zsűri összesítette a megszerzett pontokat, vendégül látták a gyerekeket, akik egy igazi roxforti lakomán érezhették magukat. Mintha a Mézesfalásba csöppentek volna, annyi édesség várt rájuk. Végül a nagyon előkelő 2. helyezést szerezték meg a Szabad Manók, több városi iskolát is maguk mögé utasítva.

Gratulálunk a csapatnak és Joli néninek a kiváló eredményhez!